Hévízi gyógyfürdő, tófürdő, termálfürdő > Hévíz - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Hévízi gyógyfürdő, tófürdő, termálfürdő > 10 weboldal. Kategória leírása: Hévíz gyógyfürdő, tófürdő, termálfürdő. Információk a hévízi gyógyfürdőről.
Szponzorált linkek
Kehida Termál
http://www.kehidatermal.hu/

Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő. A család fürdője 2.400 m2 vízfelülettel, 13 medencével, több mint 1.500 ingyenesen használható nyugággyal, ingyenes parkolási lehetőséggel várja kedves vendégeit. Kehida Termál Hotel****, Hertelendy Ház**** és az Élményfalu*** változatos szobatípusokat kínál wellness hétvégék, családi üdülés, gyógykúrák idejére.

Kehida Termál
Hévizi Gyógytó - Spa Hévíz
http://www.spaheviz.hu/hu/

A Hévizi Gyógytó termálvizes fedett fürdő, a Szent András Reumakórház és a Hotel Spa Hévíz bemutatása.

Hévizi Gyógytó - Spa Hévíz
Hévízi-gyógytó bemutatása
http://www.heviz-info.hu/tofurdo.html

A Hévízi-gyógytó 4,44 ha kiterjedésével és az őt körülvevő 50 ha területű véderdővel Európa legnagyobb gyógyító erejű, melegvizes tava. Ez a tó különleges képződmény, hiszen ellentétben a többi melegvizes tóval, melyek általában vulkanikus eredetű helyeken, agyag- vagy sziklatalajban vannak, a Hévízi-tó tőzegmedrű forrástó. A Hévízi Tófürdő címe: H-8380 Hévíz, Dr. Schulhof Vilmos sétány 1.

Hévízi-gyógytó bemutatása
Hévízi-tó - Természetvédelmi terület
http://www.bfnp.hu/magyar/oldalak/hevizi_to_tt/

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja. A Hévízi-tó Természetvédelmi Terület területe bő 60 ha (ebből a tófelszín 4,6 ha). A Hévízi-tó a világ legnagyobb tőzegfenekű, melegvizű gyógytava. A Hévízi-forrástó vize, mintegy 20-22 ezer éve tört fel mai helyén, a Balaton kialakulásával egy időben. Az előtörő meleg víz először a Balatonba ömlött.

Hévízi-tó - Természetvédelmi terület
Hévízi tó
http://www.heviz.hu/hevizito

Hévízen a természetes gyógyítás és az egészségmegőrzés szinte minden eleme megtalálható, melyek apró részecskeként egymáshoz illeszkedve kerek egészet alkotnak. Ez a kerek egész egyszóval úgy írható le, hogy egészség. Az elemeknek önmagukban is gyógyító hatásuk van, de az együttes jelenlét magasabb hatékonysággal alkalmazható a gyógyítás, rehabilitáció és az egészségmegőrzés során egyaránt.

Hévízi tó
Gyógyhatások, gyógykúrák
http://www.heviz.hu/hevizito/gyogyhatasok-gyogykurak

A hévízi gyógyászati, terápiás kezelések, gyógykúrák kiinduló alapja a fürdőkúra, de emellett több olyan egyedi gyógyterápiás kezelést is ki kell emelni, mint például az iszappakolás, a híres súlyfürdő, a gyógymasszázsok, valamint az ivókúra. A víz gyógyító kincseit a természetes környezet adta gyógyhatások egészítik ki és teszik komplexé. Vagyis a tó körüli zöldellő fák, a kipárolgó gőz, mely mintegy sapka terül el a tó fölött, együttesen fejtik ki hatásukat.

Gyógyhatások, gyógykúrák
kirándulástervező: Hévízi gyógytó
http://kirandulastervezo.hu/celpont/heviz/hevizi-gyogyto

Hévízen a modern gyógy-idegenforgalom több mint 200 éves múltra tekint vissza. A város gondozottságáról, biztonságáról, vendégszeretetéről és az egész évben gazdag kulturális életéről híres. A 38 méter mélyen lévő forrásbarlangból másodpercenként 410 liter 40 C°-os víz tör a felszínre. Ennek a vízhozamnak köszönhetően a tó vize három és fél nap alatt teljesen kicserélődik, ezáltal folyamatosan tiszta marad.

kirándulástervező: Hévízi gyógytó
Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház
http://www.termalfurdo.net/index.php?p=egy_furdo&fid=64

termalfürdő.net - Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. A Hévízi Gyógytó a világ legnagyobb biológiailag is aktív, természetes termáltava. A többezer éves tőzegfenekű gyógytavat egy 38 m mélyen fekvő forrásbarlang - ásványi anyagokban gazdag, hideg és a meleg vizű - forrásai táplálják. A Hévízi Gyógytó vize egyenlő mértékben gazdag oldott és gáznemű anyagokban, egyesítve így a szénsavas, a kénes, a kálcium, magnézium, hirdogén karbonátos és enyhén radioaktív gyógyvizek kedvező tulajdonságait. Külön említést érdemel a tó medrét vastagon borító radioaktív gyógyiszap...

Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház
Csodálatos természeti kincsünk
http://www.termalfurdo.net/index.php?p=cikk&id=92

Egész Európában, sőt a világon is kuriózumnak számít az a geológiai kuriózum, ami Hévízen található. A Hévízi gyógytó a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes termáltava, mely testet és lelket egyaránt felüdít. Mindenki ismeri, vagy mégsem? Talán sosem ismerjük meg igazán, oly sok titkot rejt gyógyereje.

Csodálatos természeti kincsünk
Hévíz fürdő
http://www.zalagyongyszem.hu/zalacsany/index.php/Gy%C3%B3gy-%C3%A9lm%C3%A9ny ...

A Hévízi tó 60,5 hektáros természetvédelmi területen fekszik, melyből 4,44 hektár a tó felszíne. A tavat körülvevő lápok törvényileg védettek. Fokozottan védett a forrásbarlang és a tó. A Hévízi tó mint geológiai ritkaság: Ellentétben a világ többi melegvizes tavával, melyek általában vulkanikus eredetű agyag- vagy sziklatalajban nyugszanak, a hévízi tőzegmedrű forrástó.

Hévíz fürdő
Hirdetések
Oldal leírása
heviz.wyw.hu: Hévíz katalógus. Hévíz, Zala-megyei város, a Hévízi kistérség központja. Általános és turisztikai információk, szálláshelyek. Hévíz szállás, apartman, hotel, motel, magánszállás, panzió. Hévíz fürdő, térkép, és látnivalók.
Gyűjteményünkben 236 válogatott Hévíz témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 236 | Várakozó linkek: 1 | Ajánlott linkek: 2 | Linkre kattintás összesen: 2297