Hévízi látnivalók, nevezetességek > Hévíz - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Hévízi látnivalók, nevezetességek > 13 weboldal. Kategória leírása: Hévízi látnivalók, és nevezetességek. Érdekességek, turisztikai látványosságok.
Szponzorált linkek
Babamúzeum - Keszthely
http://babamuzeum-keszthely.hu/

Viselettörténet és népi építészet. A Múzeum létrehozására leginkább az ösztökélt minket, hogy a magyar embert becsalogatva megismertessük saját népének - a világon egyedülállóan szép - népművészetével, míg a külföldi esetében hiteles tájékoztatást igyekszünk adni arról az országról, ahová érkezett.

Babamúzeum - Keszthely
Hévíz látnivalói
http://www.heviz.hu/latnivalok

Hévíz legfőbb látnivalója a világhíres Hévízi tó és annak környezete. A hévízi tavat, a környezetét, a város nevezetességeit azonban nemcsak látjuk, hanem érezzük is. Jöjjön velünk és meglátja, hogy egy hévízi séta során valóban minden érzékszervünket „használjuk”.

Hévíz látnivalói
Véderdő, park és Berki tanösvény
http://www.heviz.hu/latnivalok/termeszeti-kincsek

A városban – főként a tó körül, a sétányon – sétálva sokféle egzotikus örökzöldet is láthatunk, melyek közül kiemelkedő jelentőségű a sétány mellett létesített platánfasor és azok a koros fák, melyet a platánokkal egyidejűleg ültettek - a kőris, a mocsárciprus, a kínai ősfenyő. A Berki tanösvény még sokak számára nem ismert, pedig érdemes egy gyalogtúra során megismerni a látványosságokat. A tanösvény bemutatja a Hévízi tavat, az azt körülölelő láprétet, a berek növény-és állatvilágát, mely nem csak hazánkban, de Európában is rendkívül ritka és értékes természeti kincs.

Véderdő, park és Berki tanösvény
Épített értékek
http://www.heviz.hu/latnivalok/epitett-ertekeink

Köztéri alkotásokkal, szobrokkal szinte minden utcában találkozhatunk a városban, melyek többsége Marton László híres szobrászművész alkotásai. Hévízi Szoborparkként ismert a Tó-fürdő parkjában található szoborcsoport, ahol egymás mellett láthatjuk a magyar irodalom három neves alakjának mellszobrát: Móricz Zsigmondnak (Kutas László alkotása) , Csokonai Vitéz Mihálynak (Rátonyi József műve) és Berzsenyi Dánielnek (Riger Tibor alkotása). Bemutatjuk továbbá: dr. Schulhof Vilmos sétány, György-ház, Rákóczi-ház, Ferenc József-ház, Hetes Ház, Deák-ház...

Épített értékek
Csillagvár Múzeum - Balatonszentgyörgy
http://www.babamuzeum-keszthely.hu/kiallitasok/csillag/index.html

A Balaton nyugati csücskében, a tó fölé emelkedő erdős domboldalon található a Festetics grófok vadászvára. A csillag alaprajzú épület a világon egyedülálló. Tekintse meg keszthelyi Babamúzeum weblapját, ahol Magyarország összes néprajzi tájegységének népviselete, és építészete látható. A Csillagvár 2005 -től új, látványossággal bővült. A gyermekek, és szüleik nagy örömére, szabadon megtekinthetők a Magyarországon háziállatként tartott állatok.

Csillagvár Múzeum - Balatonszentgyörgy
Nosztalgia Múzeum - Keszthely
http://www.nosztalgiamuzeum.hu/

Műfaji meghatározás nélkül, minden ami érdekes, látványos és múltidéző. Az 1800-as évektől a retróig, mára elfelejtett használati tárgyak, ízlésvilágunkból kikopott dísztárgyak és külön kiállításként GICCS Múzeum.

Nosztalgia Múzeum - Keszthely
Játék Múzeum - Keszthely
http://www.jatekmuzeum.eu/

2010 Karácsony havában nyíló múzeum vendégül fogadta a Kárpát medence gyermekeit. Az anyaország és az utódállamok kicsiny magyarjai nagy örömmel szaladgáltak a sok látnivalók között. A közel háromszáz négyzetméteres helyiség lány és fiú szekciói fajtánként és koronként sorakoztatja múltunk "legfontosabb" tárgyait. (A gyűjtemény közel 10.000 darabból áll, és földrészünkön a legnagyobb.)

Játék Múzeum - Keszthely
Csigaparlament
http://babamuzeum-keszthely.hu/kiallitasok/csiga/csiga00.htm

Készítette: Miskei Ilona néni, aki 1920-ban született, és 1975-tól 14 éven át 4.5 millió pannon-tengeri csiga felhasználásával felépítette a világon egyedülálló makettjét. Az ország különböző bányáiból származó 28 millió éves őstengeri maradványokat a parlament díszítéseit utánozva válogatta. 1999-ben külföldi vevőket elutasítva, a keszthelyi Viselettörténeti Múzeum gondjaira bízta.

Csigaparlament
Kínzómúzeum - Keszthely
http://babamuzeum-keszthely.hu/kiallitasok/horror/kinzo.htm

A Kínzómúzeum bemutatja a kínzási, kivégzési módszereket a középkortól a legújabb korig, a távol-kelettől a tengerentúlig. Láthatóak a sötét középkor tortúrái, a németalföldi, francia, japán módszerek, de találkozhatunk Drakulával és a csejtei Báthori Erzsébet szadizmusával is.

Kínzómúzeum - Keszthely
Hévízi-gyógytó Természetvédelmi Terület
http://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%A9v%C3%ADzi-gy%C3%B3gyt%C3%B3_Term%C3%A9sz ...

A védelem által közvetlenül érintett terület Magyarország Dunántúli felén, 6 km-re a Balaton legnyugatibb városától, Keszthelytől nyugatra található, Hévíz város bel- ill. külterületén, a városmagtól délkeletre. Területe: 60 ha 5062 m² (ebből a tófelszín területe 4,44 ha).

Hévízi-gyógytó Természetvédelmi Terület
Gyenesdiás - Festetics kilátó (Kerek-hegy)
http://www.heviz-info.hu/festetics-kilato.html

A kirándulást kedvelők kényelmes gyalogtúrát tehetnek a Keszthelyi-hegységben, ahol számtalan védett növényritkaságban gyönyörködhetnek, ezenkívül autóspihenő, esőház, szalonnasütők, kilátók teszik komfortosabbá a kikapcsolódást. A gyenesdiási Nagymező nyugati oldalán gyalogösvényeken juthatunk fel a Kerek-hegy legmagasabb pontjára, amelyen a háromszintes Festetics György kilátó emelkedik.

Gyenesdiás - Festetics kilátó (Kerek-hegy)
Egregy látnivalói
http://www.heviz.me/egregy

Hévíz fürdõváros sajátos arculatú és hangulatú városrésze Egregy, ahová szívesen sétálnak el a gyógyhelyen pihenõ vendégek. Szent Magdolna (Árpádkori) templom, szőlőhegyek, borok, szüreti mulatság és Római kori romkert.

Egregy látnivalói
Cserszegtomaji-kútbarlang
http://www.termeszetvedelem.hu/index.php?pg=cave_4440-2

Cserszegtomaji-kútbarlang (Dornyai Béla-barlang, Barlangoskút ürege) Bonyolult labirintusrendszer a Keszthelyi-hegység DNY-i peremén. Bejárata Cserszegtomaj község területén, a temető kútjának betonozott falában, 50 m mélységben nyílik. 1930-ban, a kút mélyítésekor, véletlenül nyílt meg. A 150 m hosszan bejárt járatot elsőként 1931-ben Rozlozsnyik Pál írta le. Újabb feltárások 1965-66-ban történtek, amikor a barlang hossza már megközelítette a 800 m-t. Az 1980-tól folyó kutatások eredményeként ma már több mint 2300 m hosszban ismert.

Cserszegtomaji-kútbarlang
Hirdetések
Oldal leírása
heviz.wyw.hu: Hévíz katalógus. Hévíz, Zala-megyei város, a Hévízi kistérség központja. Általános és turisztikai információk, szálláshelyek. Hévíz szállás, apartman, hotel, motel, magánszállás, panzió. Hévíz fürdő, térkép, és látnivalók.
Gyűjteményünkben 236 válogatott Hévíz témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 236 | Várakozó linkek: 1 | Ajánlott linkek: 2 | Linkre kattintás összesen: 2297